E-commerce en douaneprocedures: alle wijzigingen op een rij

Bent u ondernemer in de e-commerce-branche en wilt u weten wat er binnenkort verandert voor uw douanezaken? Lees dan de handige white paper die de Douane onlangs uitbracht.

Het consumentengedrag is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Wereldwijd winkelen via internet is de norm geworden. Met alle gevolgen van dien voor de internationale goederenstromen. De Europese Commissie speelde hierop in met een btw-actieplan voor e-commerce: Towards a single EU VAT area - Time to decide. Dat is de basis van enkele wijzigingen in de btw- en douanewetgeving. Die gaan in op 1 juli 2021 en hebben effect op de e-commerce-branche. Wat houden deze veranderingen precies in? En welke keuzes hebben de Nederlandse Douane en Belastingdienst gemaakt voor de implementatie er van?

Dit alles leest u in onze White paper e-commerce – Kijk wat er verandert voor uw douanezaken. Daarin vindt u onder meer een handig overzicht van de diverse aangiftesystemen die in ons land worden gebruikt voor verschillende soorten e-commerce-zendingen. Zoals het nieuwe systeem Douane e-commerce (DECO), dat op 1 juli aanstaande in gebruik wordt genomen.

Deel dit bericht