Terug op tv: 'De Douane in Actie'

In het tweede seizoen van de serie worden weer tientallen douaniers gevolgd tijdens hun spannende werkzaamheden. 

Begin maart startte bij RTL 5 het tweede seizoen van de tv-serie De Douane in Actie. Het programma biedt kijkers opnieuw een unieke blik achter de schermen van Douane Nederland.

In acht nieuwe afleveringen worden douaniers van dichtbij gevolgd tijdens hun spannende en onvoorspelbare werk in de havens, op vliegvelden en aan boord van schepen – van Lauwersoog tot Maastricht. Daarbij komen vrijwel alle facetten van het douanetoezicht voorbij, zoals controles op accijns, verdovende middelen en wapens en munitie. Bijzonder is dat dit seizoen ook het zogenoemde burgerteam van de Douane op Schiphol in beeld komt. Deze speciale undercovereenheid wordt ingezet om de smokkel van verboden goederen via de luchthaven tegen te gaan. Verder is er deze keer speciale aandacht voor het toezicht op en rond de Nederlandse ferryterminals. Dit is een extra douanetaak, nu Brexit een feit is.

'De Douane in Actie' is de komende weken nog te zien op donderdagavond om 20.30 uur bij RTL5. Terugkijken kan op RTL XL en Videoland.

Deel dit bericht