Grensverleggend: SSTL, een wenkend perspectief

De video 'Internet of Logistics' laat zien dat het concept Smart & Secure Trade Lanes een bruikbaar en haalbaar model is voor het toezicht op grensoverschrijdende supply chains.

Veilige en betrouwbare goederenketens – van producent tot vervoerder, én van vervoerder tot afnemer: wensdenken of een reëel toekomstplaatje? De video Internet of Logistics laat zien dat het concept Smart & Secure Trade Lanes (SSTL) een bruikbaar en haalbaar model is voor het toezicht op grensoverschrijdende supply chains.

Smart & Secure Trade Lanes vormen feitelijk de gele goederenstroom binnen de visie Grensverleggend. De crux van deze volledig integere goederenketens: het geautomatiseerd bijeenbrengen en uitwisselen van alle relevante data over goederenzendingen in één netwerk van betrouwbare netwerken. Al die gegevens worden samengevoegd op één dashboard, dat – afhankelijk van hun inzagerechten – door alle betrokken logistieke ketenpartijen naar behoefte is te raadplegen. Bovendien komt de voor het douanetoezicht benodigde informatie al vóór het laden van de containers in de (lucht)haven van vertrek beschikbaar. Tel uit je winst: meer efficiency, minder kosten, meer voorspelbaarheid en minder oponthoud aan de grens.

In de video Internet of Logistics wordt de werking van SSTL’s gedemonstreerd aan de hand van onder meer het CORE-project rond de import van bloemen uit Kenia (zie ook ‘Douane inZicht’ nummer 3 2018). Aan het woord komen Frank Heijmann (Douane Nederland), Norbert Kouwenhoven (IBM Tradelens), Roel Huiden (Royal Flora Holland), Gé Coenen (Seacon Logistics), Nanne Onland (Cargonaut), Marty van Pelt (Portbase) en professor Yao-Hua Tan (TU Delft).

Deel dit bericht