Eerste Hulp Bij Brexit

Een handige flowchart laat ondernemers in één oogopslag zien welke stappen zij nu moeten zetten om tijdig klaar te zijn voor Brexit.

Brexit nadert met rasse schreden. Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, en daarmee in principe uit de douane-unie en de interne markt. Dit betekent dat het VK met ingang van 30 maart 2019 een derde land wordt. Per die datum dienen voor alle zendingen van en naar het VK douaneformaliteiten te worden vervuld. Ook worden dan invoerrechten over die goederen geheven.* Bedrijven die zakendoen met het VK, moeten zich nu al op Brexit voorbereiden. Met het aanvragen en regelen van de benodigde douanepapieren, certificaten en (aanvullende) vergunningen kunnen namelijk meerdere maanden zijn gemoeid. De handige Brexit flowchart laat ondernemers in één oogopslag zien welke stappen zij nu moeten zetten om tijdig klaar te zijn voor Brexit. Neem geen risico, en kom meteen in actie!

De Brexit flowchart is te vinden op de website www.hulpbijBrexit.nl, een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid.

Alleen met een terugtrekkingsakkoord komt er voor het VK een overgangsperiode (tot 31 december 2020), waarin de Europese regelgeving, de douane-unie en de interne markt nog van kracht blijven.

Deel dit bericht