Kennisbox TC&BM de lucht in

Bijblijven op het gebied van trade compliance en border management wordt nog makkelijker dankzij een kersvers digitaal kennisplatform.

 Alle relevante informatie over de laatste trends en ontwikkelingen op het terrein van trade compliance en border management. Het is te vinden in een kersverse digitale kennisbox, die op 30 november wordt gelanceerd tijdens het jaarlijkse evenement ICT & Logistiek in de Jaarbeurs Utrecht. Speciaal voor MKB-bedrijven in de internationale handel en distributie die willen bijblijven op hun vakgebied en hun werkprocessen willen verbeteren.

Nederland is vanouds gidsland op het vlak van trade compliance en border management. En als het aan het Overleg Douane Bedrijfsleven ligt, blijft dat zo. Het ODB nam het initiatief tot de vorming van een Expertisecentrum TC&BM. Douane, TNO, TU Delft, FontysHogeschool, TLN/FENEX en evofenedex werkten maandenlang samen aan de realisatie van dit concept – met financiële steun van de Topsector Logistiek. Het leidde tot een apart onderdeel op de portal van KennisDC Logistiek*. Deze zogenoemde kennisbox is nu gereed, en herbergt enkele tientallen publicaties over onder meer grote Europese researchprojecten waarbij Douane, bedrijfsleven en Nederlandse wetenschappelijke instituten betrokken zijn. Het is de bedoeling dat de inhoud de komende jaren steeds verder wordt uitgebreid met een gestage stroom aan onderzoeksrapporten. Omdat de Kennisbox TC&BM ook wordt gevoed door bedrijven, ontwikkelt deze zich tot een levendige community – voor iedereen die actief is in grensoverschrijdende supply chains. Zo’n omgeving moet MKB-ondernemers inspireren tot innovatie en voortdurende verbetering en zo bijdragen aan Nederlands vooraanstaande positie in de wereldwijde logistiek.

Klik hier om de Kennisbox TC&BM te bezoeken.

* KennisDC Logistiek wordt gedragen door bedrijfsleven en onderwijsinstellingen en heeft tot doel logistieke kennis te ontsluiten voor het MKB.

Deel dit bericht