Wat iedere wereldreiziger weten moet

Welke souvenirs mogen wel, en welke niet? Om globetrottres te behoeden voor dompers op de vakantievreugde startte de Douane deze zomer een mega multimediale campagne.

Nog te vaak keren passagiers van verre trips terug op Nederlandse luchthavens met te veel accijnsgoederen of verboden waar in hun bagage. Om deze globetrotters te wijzen op wat wel en niet mag, startte de Douane dit zomerseizoen een mega multimediale campagne. Die moet hen behoeden voor een domper op de vakantievreugde.

Vakantie vieren op Vanuatu, een familielid bezoeken in de Filipijnen of even naar Kuala Lumpur vliegen voor een conferentie – het is tegenwoordig heel gewoon. Maar al zijn we dan allemaal wereldreizigers, toch weet lang niet iedereen dat er wet- en regelgeving is voor wat we mee terug mogen nemen van bestemmingen buiten de EU. Toegegeven, die voorschriften zijn ook wel een beetje talrijk en complex. Daarom maakt de Douane het reizigers makkelijk, met onder meer een speciale app en accounts op Facebook, Instagram en Twitter. Daar valt eenvoudig te checken of na te vragen welke souvenirs Nederland binnen mogen – al dan niet tegen betaling van accijns of invoerrechten – en welke niet. Wie zich zo op zijn buitenlandse reis voorbereidt, komt bij terugkomst niet voor onaangename verrassingen (naheffing, boete, inbeslagname) te staan.

Om meer bekendheid te geven aan zijn app Douane reizen en zijn activiteiten op social media zet de Douane deze maanden radiospots en tv-commercials in, plus advertenties in reisbladen en inflight magazines. Grote kans dus, dat u van ons hoort!

Klik op de afbeelding hieronder om alvast de drie reclameclipjes uit de campagne te bekijken.

De app Douane reizen is te downloaden in de App-store voor iOS  en Google Play voor Android. Deze kan ook ook offline worden gebruikt. Reizigers kunnen online vragen stellen aan de Douane via Facebook, Twitter en Instagram.

Deel dit bericht